Bol.com

Algemeen

  • Sectors Detailhandel , IT & Telecom , Logistiek , Technologie
  • Vacatures 0
  • Bekeken 394
  • Regio Utrecht
Bottom Promo

Bedrijfsomschrijving

Het begin

1999

Bertelsmann begint een online boekenwinkel in Europa, Books OnLine (BOL). In Nederland starten we met een assortiment van 140.000 boeken. Uniek voor die tijd: mensen mogen achteraf betalen. Op 30 maart verkopen we ons eerste boek, De Verborgen Geschiedenis van Donna Tartt.

Beste van Nederland

2002

Bertelsmann stopt met BOL, maar in Nederland knallen we zelfstandig door als enige BOL in Europa. We winnen onze eerste van vele prijzen, de award voor beste webwinkel van Nederland.

Meer dan boeken

2004

Waarom alleen het kopen van boeken makkelijker maken? We starten met entertainment, elektronica en speelgoed.

Snellere bezorging

2005

We worden de snelst leverende webwinkel van Nederland met de introductie van ‘Vandaag besteld, morgen in huis’. In de jaren die volgen blijven we innoveren voor een snellere bezorging en maximale keuze in bezorgopties. Zo introduceren we vanaf 2015 onder andere Vandaag Bezorgd, Avondbezorging en Zondagbezorging.

We gaan hard!

2006

We gaan hard! We knallen door de omzetgrens van meer dan 100 miljoen.

Meer boeken via partners

2007

Om echt alle boeken te kunnen aanbieden, geloven we in samenwerken met ondernemers en particulieren die via ons willen verkopen. We openen onze tweedehands boekenwinkel.

Nieuwe generatie lezers

2009

Een nieuwe generatie lezers komt op: we laten Nederland kennismaken met digitaal lezen.

De grens over

2010

We steken de grens over. Hoi, Vlaanderen!

Zelf afhalen

2010

Niet thuis? We introduceren afhaalpunten waar je je pakketje zelf kunt ophalen. In 2012 volgen bol.com-afhaalpunten bij Albert Heijnwinkels.

Samenwerken met partners

2011

We maken retourneren gratis en verlagen daarmee de drempel om online te kopen nog verder. We weten het zeker: om retail écht te veranderen moeten we samenwerken. We lanceren ‘Verkopen via bol.com’ en transformeren van een webwinkel in een platform waar alle ondernemers met een goed aanbod terechtkunnen. In 2014 openen we de deuren ook voor Belgische ondernemers.

Nieuwe familie!

2012

Nieuwe familie! Ahold, dat sinds 2016 Ahold Delhaize heet, neemt bol.com over.

Een webwarenhuis

2013

We blijven vanaf nu ons assortiment uitbreiden, ook met artikelen die nog nooit online verkocht werden, zoals sieraden. Voeg daar categorieën als Dier, Tuin & Klussen en Wonen & Slapen aan toe en je kunt concluderen dat we geen webwinkel meer zijn, maar een webwarenhuis.

Nog makkelijker winkelen

2014

We maken winkelen nog makkelijker met de introductie van onze eigen app.

Logistiek via bol.com

2015

We lanceren ‘Logistiek via bol.com’, waarmee ondernemers de voorraad en de bezorging van hun pakketjes uit handen kunnen geven. Zo kunnen wij onze bezorgbeloftes aan klanten nog veel vaker waarmaken.

1000 bol.com’ers

2016

We doorbreken de magische grens van 1 miljard euro omzet en van 1.000 bol.com’ers in Utrecht. Gezellig! We introduceren Select en bieden daarmee meer voordeel en onbeperkte bezorging voor onze trouwste klanten.

Kobo Plus

2017

Opnieuw een doorbraak in de ontwikkeling van lezen: met het e-book abonnement Kobo Plus lanceren we onbeperkt digitaal lezen.

Duurzaamheid internationaal bekroond

2017

We openen ons eerste eigen fulfilment center (BFC). Het wordt nationaal en internationaal bekroond vanwege de duurzaamheid.

10 miljoen klanten!

2018

We knallen door! We behalen 2 miljard omzet en bereiken maar liefst 10 miljoen klanten.

Duurzaam winkelen

2019

Dat samenwerken werpt z’n vruchten af: ruim 50 procent van de bestellingen verloopt via onze meer dan 20.000 verkooppartners. We lanceren onze duurzame winkel, waarin we het breedste verantwoorde assortiment van België en Nederland bijeenbrengen. We behalen de hoogste score in klanttevredenheid (NPS) uit onze geschiedenis.

Mode

2020

We zetten ons platform open voor ondernemers in dames- en herenmode.

Bonjour!

2020

We breiden uit naar Franstalig België.

Bollebozen

2021

De bol.com bollebozen gaat van start. Onze community voor gelijke kansen voor kinderen.

Verzenden via bol.com

2021

We lanceren een nieuwe dienst voor onze verkooppartners ‘Verzenden via bol.com’. Nog meer pakketjes sneller bezorgd, zorgeloos verzenden tegen aantrekkelijke tarieven voor partners.
Bottom Promo
Bottom Promo